Neut wie?

Anne Neuteboom werd geboren in 1989, toen alles wat kon ademen dankzij Herman van Veen ‘Anne’ genoemd werd, dus zeg maar Neut.

Neut studeerde in 2013 af aan de Koningstheateracademie voor cabaret en kleinkunst in Den Bosch. Won in 2014 de juryprijs van het (back in the day) Griffioen Zuidplein Cabaretfestival in Amstelveen. En in 2015 de jury- en publieksprijs van Cabaretfestival Cameretten in Rotterdam.

Daarna maakte ze twee soloprogramma’s, ‘Weg’ en ‘Kijk haar gaan’. Voor de laatste werd ze samen met Peter Pannekoek en Alex Ploeg genomineerd voor Neerlands Hoop – de prijs voor de theatermaker met het grootste toekomstperspectief. En nu is ze dus cabaretier.

Theaterseizoen 2022/2023 speelt ze haar nieuwe voorstelling ‘Effe niet met je mening’.

‘Kijk haar gaan’ is een slim opgebouwde voorstelling, waarin de gespeelde vrolijkheid uit het begin langzaam plaats maakt voor een persoonlijk verhaal over het gemis van haar vader.

Het is knap hoe Neuteboom dit persoonlijke verhaal steeds verbindt met een reflectie op haar generatie.
NRC
4/5
Kan een cabaretvoorstelling tegelijk persoonlijk en geëngageerd zijn, tegelijk energiek en kwetsbaar en tegelijk chaotisch en met een sterke rode draad?

Ja, dat kan, zo bewijst Anne Neuteboom met haar tweede avondvullende show ‘Kijk haar gaan’.

Het resultaat is fantastisch theater, waarbij je steeds weer verrast wordt en dus de hele avond op het puntje van je stoel blijft zitten.
Theaterkrant
tip van de crititus
Neuteboom combineert dat portret met een erg persoonlijk verhaal over haar vervreemde vader. En het mooiste is: er zit geen naad tussen.

Neuteboom blijft 75 minuten huppelen. 75 minuten één en hetzelfde Neutje. En dat is een veel complexere jonge vrouw dan je aanvankelijk misschien denkt.
Parool

TRAILER