Jarenlang likte hij de oren van zijn vriendin af

Mezza Weekendmagazine AD,
9 juli 2022,

Het leven is moeilijk. Veel moeilijke dingen. Je konijn kan bijvoorbeeld ineens heel geil zijn. Maar je andere konijn niet. Nou dat is dan weer hartstikke moeilijk.

Hiermee ben je plots de relatietherapeut van je konijnen geworden. Dat is heel stressvol, zeker als je niet voor niets zelf geen relatie hebt. Weet jij veel wat je moet doen als het mannetje (ondanks het feit dat z’n ballen al lang en breed ergens in een frikandel verwerkt zijn) na jarenlang geduldig de oren van z’n vriendin aflikken ineens besluit dat ‘ie er ook wel eens een keer op wil?

Kun je ’t ‘m überhaupt echt kwalijk nemen? Hij loopt maar als een goeiig Ad Melkertje achter deze Rita Verdonk aan, die nóg nóóit zijn oren terug gelikt heeft. Zij mag altijd de kleine lepel zijn als ze samen liggen. En iedereen weet dat de kleine lepel de beste lepel is. Maar wordt hij gezien? In al zijn toewijding? In al zijn liefde? Dacht het niet.

Aan de andere kant is haar hele baarmoeder er op jonge leeftijd in een kil asiel uit gerost omdat ze anders toch maar schijnzwanger zou worden. Dus mag ze GVD een keer voor zichzelf kiezen nadat anderen zo bruut haar hele toekomst en libido hebben bepaald?

Alleen resulteert dit plotselinge verschil in behoeften in kleine vechtpartijen waarbij de plukken vacht in het rond vliegen. Moeilijk. Heel moeilijk. Dat gaat een consent grens over die je niet kunt tolereren.

Met pijn in je hart sluit je hem tijdelijk op in de badkamer. Moeten ze hier doorheen om er sterker uit te komen? Of moeten ze nu uit elkaar? Moet jij dat wel beslissen? Het is immers allemaal jouw schuld. Jij hebt deze Lize Korpershoek aan deze Tim Hofman uitgehuwelijkt. Had je dit aan kunnen zien komen?

Zou het ook gewoon een fase kunnen zijn? Is dat zijn gevoelens bagataliseren? Schiet ‘ie dan alleen maar harder een konijnenmidlife in? Moet hij gewoon geile seks met een ander konijn? A: hoe regel je dat? B: gaat zij zich dan toch afgewezen voelen? Komt er dan oude hechtingsproblematiek uit het asiel naar boven? Hoe moet je ze door dat emotionele mijnenveld loodsen? Dit is tyfus de tyfus waarom je geen relatie hebt.

Het bleek een fase. Van drie dagen. Terwijl ik dit schrijf liggen ze lepeltje lepeltje en likt hij zorgvuldig haar lange oren. Maar wat ik zeg. Het leven is moeilijk. En dan is er ook nog oorlog en inflatie en apenpokken. Kun je nagaan.