Anne Neuteboom werd geboren in 1989, toen alles wat kon ademen dankzij Herman van Veen ‘Anne’ genoemd werd, dus zeg maar Neut.
Neut studeerde in 2013 af aan de Koningstheateracademie voor cabaret en kleinkunst in Den Bosch. Won in 2014 de juryprijs van het (back in the day) Griffioen Zuidplein Cabaretfestival in Amstelveen. En in 2015 de jury- en publieksprijs van Cabaretfestival Cameretten in Rotterdam. Daarna maakte ze twee soloprogramma’s, ‘Weg’ en ‘Kijk haar gaan’. Voor de laatste werd ze samen met Peter Pannekoek en Alex Ploeg genomineerd voor Neerlands Hoop – de prijs voor de theatermaker met het grootste toekomstperspectief. En nu is ze dus cabaretier.
Maar daarnaast illustreert ze ook, in opdracht en voor zichzelf. Evenals animatie en video montage van trailers, teasers en andere online content.

“‘Kijk haar gaan’ is een slim opgebouwde voorstelling, waarin de gespeelde vrolijkheid uit het begin langzaam plaats maakt voor een persoonlijk verhaal over het gemis van haar vader. Het is knap hoe Neuteboom dit persoonlijke verhaal steeds verbindt met een reflectie op haar generatie.”

NRC (⭐️⭐️⭐️⭐️)

“Kan een cabaretvoorstelling tegelijk persoonlijk en geëngageerd zijn, tegelijk energiek en kwetsbaar en tegelijk chaotisch en met een sterke rode draad? Ja, dat kan, zo bewijst Anne Neuteboom met haar tweede avondvullende show ‘Kijk haar gaan’. Het resultaat is fantastisch theater, waarbij je steeds weer verrast wordt en dus de hele avond op het puntje van je stoel blijft zitten.”

Theaterkrant (tip van de criticus)

“Neuteboom combineert dat portret met een erg persoonlijk verhaal over haar vervreemde vader. En het mooiste is: er zit geen naad tussen. (…) Neuteboom blijft 75 minuten huppelen. 75 minuten één en hetzelfde Neutje. En dat is een veel complexere jonge vrouw dan je aanvankelijk misschien denkt.”

Parool

Januari 2020 is Neut begonnen met try-outs van haar derde voorstelling ‘Hit me baby one more time’ door het hele land. Door de maatregelen zijn veel voorstellingen afgelast. Op dit moment is onduidelijk wanneer deze voorstelling weer opgepakt kan worden.

“Anne Neuteboom heeft het weer lekker voor elkaar, op haar 31ste, in een antikraakwoning, in Den Dolder. Middenin de culturele kaalslag, zonder arbeidsongeschiktheidsverzekering en ook veel te vaak zonder stromend water. Expeditie Robinson is er niets bij. Maar Neutje laat zich niet uit het veld slaan, alles is perspectief, so come on baby, hit me one more time.”

“Anne Neuteboom is misschien wel het grootste cabarettalent van dit moment. Ze werd genomineerd voor de Neerlands Hoop 2019 (‘een frisse wind in het huidige cabaretlandschap’, aldus de jury), kreeg een sterrenregen in de recensies en werd met stip genoemd in bijna alle jaarlijstjes! Haar programma ‘Kijk haar gaan’ werd door zowel Parool als De Groene Amsterdammer gekozen tot één van de beste programma’s van het jaar, volgens Trouw is ze de meest veelbelovende nieuwkomer en NRC tipte haar als één van dé talenten van nu.”